Veganski burger, pripravljen iz preprostih sestavin vas bo zasvojil. Idealna izbira za večje piknike, kjer je potrebno poskrbeti za vse goste, tudi tiste, ki ne uživajo mesa.

Veganski burger je prava izbira za vse, ki želite povečati vnos zelenjave, ali zmanjšati količino zaužitega mesa. Izredno aromatičen burger je sestavljen iz riža, fižola, orehov, sušenih paradižnikov in dimljene BBQ omake.

Sestavine za veganski burger:

  • 100 g mletih orehov
  • 150 g kuhanega riža
  • 200 g kuhanega rjavega fižola
  • 60 g vloženih suhih paradižnikov
  • 30 g drobtin
  • Ena večja čebula
  • 2 žlici BBQ omake (ali kečapa)
  • 3 žličke Grill začimbe Kotanyi (ali druge mešanice za žar)

Priprava:

  1. Riž skuhamo in ohladimo.
  2. Fižol lahko uporabimo kar iz konzerve, če pa želite ga lahko skuhate sami. Z vilicami ga dobro pretlačimo.
  3. Suhe paradižnike narežemo na drobne koščke.
  4. Čebulo drobno nasekljamo in popražimo do zlatorumene barve.
  5. Mlete orehe zmešamo z grill začimbo in na hitro popražimo v ponvi.
  6. Vse sestavine za burger zmešamo v večji skledi. Uporabimo lahko kuhalnico, ali pa zmešamo kar z rokami.
  7. Oblikujemo 3-4 večje burgerje, ali 5-6 manjših in odstavimo.
  8. Žar ploščo dobro segrejemo in burgerje pečemo na vsaki strani približno 5 minut (odvisno od temperature vašega žara).

Nasveti:

Ta recept je odlična kombinacija okusov za veganski burger. Ni pa se ga treba držati do zadnje pike. Eksperimentirajte z začimbami, različnimi dodatki, dodajte naribano rdečo peso, če želite bolj zemeljski okus, mleto kumino za dodatno aromatičnost …

Burger na fotografiji je pripravljen v kombinaciji z vegansko majonezo, svežo solato, na žaru pečeno čebulo, svežim paradižnikom in chimichurri omako.

Domače bombetke bodo še dodatno izboljšale burger izkušnjo. Vzemite si čas in jih specite, boste videli, vaše burgerje boste še bolj vzljubili.

Poskusite tudi čičerikin pomfri.

Dober tek!