Kislo zelje z ajdovo kašo

Brezmesna jed z ajdovo kašo in kislim zeljem, z dodatkom dimljene rdeče paprike in čilija. Koristne lastnosti sestavin in izvrsten okus, ki ga lahko mesojedci dopolnite še s prekajenim mesom ali klobaso.

Sestavine za 4 porcije

  • 400 g kislega zelja
  • 100 g ajdove kaše
  • 1 žlica dimljene rdeče paprike
  • 1 lovorjev list
  • ščepec kumine
  • sol in poper
  • 1 liter vode

Postopek

  • kislo zelje spereš pod vodo
  • zavreš 1 liter vode
  • 20 minut kuhaš zelje, ajdovo kašo, papriko, lovor, kumino, sol in poper
  • po okusu soliš in popraš ter dodaš še čili omako

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi

  • Morski sadeži z zelenjavo v ponvi

    Poskusi to jed. Na posteljico motovilca položiš pečen krompir, popražiš papriko s česnom, dodaš pinjole, morske sadeže, file lososa, parmezan,…

  • Losos v ponvi z mocarelo LCHF

    Odlična jed, ki je dovolj »lahkotna«, da bo morda všeč tudi tistim, ki pazijo na vnos ogljjikovih hidratov in se…

  • Hitra vegetarijanska jota

    Hitro pripravljena vegetarijanska različica jote. Zelo okusna in naslednji dan še boljša. Sestavine za 4 porcije Priprava Dober tek!

  • Špageti bolognese po vegetarijansko

    Poznaš tisti občutek, ko ti zadišijo testenine in preprosto moraš na porcijo odličnih špagetov? Pripravi si špagete bolognese po vegetarijansko. Omaka…

  • Chilli con veggie

    Chilli con veggie pogreje dušo in je popoln comfort food. Tokrat veganska različica za vse, ki želite v vsak dan…

  • Hruškov džem z vanilijo

    Hruške in vanilija gredo z roko v roki. Pripravi domač džem in poskrbi, da bodo vse palačinke namazane s to…