Njoki v kostanjevi omaki

Njoki v kostanjevi omaki

Njoki v kostanjevi omaki so nekaj, kar si moramo privoščiti vsaj enkrat med sezono kostanja. Hitra in preprosta kostanjeva omaka se izvrstno poda tudi k testeninam.

Njoki v kostanjevi omaki

Njoki v kostanjevi omaki so super s prilogo pražene slanine, pršuta ali ocvrte čebule. Kostanj lahko skuhamo sami ali pa zadevo pospešimo tako, da kupimo že kuhan kostanj, ki je v trgovinah na voljo skozi vse leto.

Količina: 3  porcije / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 50 g masla
  • ½ sesekljane čebule
  • 1 strok česna
  • ½ žličke timijana
  • 250 g kuhanega kostanja
  • 1 ½ žličke balzamičnega kisa
  • 150 ml vode
  • 250 ml mleka
  • ¾ žličke soli
  • ¼ žličke popra
  • 450 g krompirjevih njokov

Priprava:

  1. V loncu stopimo maslo in na njem prepražimo drobno sesekljano čebulo, česen in timijan.
  2. Ko čebula postekleni in se zmehča, dodamo kostanj. Premešamo in pražimo 2-3 minuti.
  3. Prilijemo balzamični kis, vodo, mleko in premešamo.
  4. Pri zmernem ognju zavremo in odstavimo.
  5. Z ročnim mešalnikom spasiramo v gladko omako.
  6. V lonec vrele slane vode stresemo njoke in jih skuhamo po navodilih z embalaže.
  7. Njoke odcedimo in prelijemo s kostanjevo omako.
  8. Postrežemo takoj.

Nasveti:

Poleg se odlično prileže pršut ali panceta ter hrustljava čebula

Za hitrejšo pripravo kupimo že skuhan kostanj.

Poskusi še pirine njoke z bučo in orehi ter arašidove kroglice.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi