Njoki v kostanjevi omaki
Njoki v kostanjevi omaki so nekaj, kar si moramo privoščiti vsaj enkrat med sezono kostanja. Hitra in preprosta kostanjeva omaka se izvrstno poda tudi k testeninam.
Njoki v kostanjevi omaki so super s prilogo pražene slanine, pršuta ali ocvrte čebule. Kostanj lahko skuhamo sami ali pa zadevo pospešimo tako, da kupimo že kuhan kostanj, ki je v trgovinah na voljo skozi vse leto.
Količina: 3 porcije / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 50 g masla
- ½ sesekljane čebule
- 1 strok česna
- ½ žličke timijana
- 250 g kuhanega kostanja
- 1 ½ žličke balzamičnega kisa
- 150 ml vode
- 250 ml mleka
- ¾ žličke soli
- ¼ žličke popra
- 450 g krompirjevih njokov
Priprava:
- V loncu stopimo maslo in na njem prepražimo drobno sesekljano čebulo, česen in timijan.
- Ko čebula postekleni in se zmehča, dodamo kostanj. Premešamo in pražimo 2-3 minuti.
- Prilijemo balzamični kis, vodo, mleko in premešamo.
- Pri zmernem ognju zavremo in odstavimo.
- Z ročnim mešalnikom spasiramo v gladko omako.
- V lonec vrele slane vode stresemo njoke in jih skuhamo po navodilih z embalaže.
- Njoke odcedimo in prelijemo s kostanjevo omako.
- Postrežemo takoj.
Nasveti:
Poleg se odlično prileže pršut ali panceta ter hrustljava čebula
Za hitrejšo pripravo kupimo že skuhan kostanj.
Poskusi še pirine njoke z bučo in orehi ter arašidove kroglice.
Dober tek!