Piškotna čokoladna torta

Piškotna čokoladna torta

Piškotna čokoladna torta je vsekakor sladica za ljubitelje čokolade. Pripravimo jo z masleno čokoladno kremo, maslenimi piškoti in čokoladnim ganašem.

Piškotna čokoladna torta

Piškotna čokoladna torta je pripravljena hitro in enostavno. Zanjo ni potrebno vklapljati pečice potreben je le čas za počitek v hladilniku. Za sladico uporabimo bolj kakovostno in temnejšo čokolado, ki je dobra protiutež slajšim piškotom.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 8 kosov / Čas priprave: 2 uri / Zahtevnost:1 od 5

Sestavine za tortno osnovo:

  • 230 g maslenih piškotov
  • 120 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 120 g temne čokolade (60 %)
  • 2-3 žlice mleka

Sestavine za preliv:

  • 130 ml sladke smetane
  • 130 g temne čokolade 60 %

Priprava:

  1. Pripravimo tortni pekač premera 16 cm, ki ga namastimo in obložimo s papirjem za peko ali acetatno folijo.
  2. Piškote z rokami nadrobimo v 1-2 cm velike koščke in jih pustimo ob strani.
  3. V skledo mešalnika damo maslo sobne temperature in sladkor. Stepamo 5 -10 minut pri višji hitrosti, da postane svetle in puhaste teksture.
  4. Med stepanjem stopimo temno čokolado nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Ko je maslo stepeno med mešanjem vlijemo stopljeno čokolado. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno čokoladno kremo.
  5. Prilijemo mleko in vanilijev ekstrakt ter premešamo.
  6. K čokoladni kremi stresemo zdrobljene piškote in jih vmešamo z lopatko.
  7. Čokoladno piškotno maso prestavimo v pripravljen tortni model. Maso enakomerno razporedimo po modelu in jo z žlico dobro pritisnemo ob robove in dno.
  8. Prestavimo v hladilnik za 30 minut, vmes pripravimo preliv.
  9. Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo čez nadrobljeno temno čokolado. Počakamo 1-2 minuti nato dobro premešamo, da dobimo tekoč čokoladni ganaš.
  10. Ohlajeno torto vzamemo iz tortnega modela in jo prestavimo na mrežo, pod katero položimo pladenj.
  11. Torto prelijemo s čokoladnim ganašem, ga razporedimo in počakamo, da se preliv strdi.
  12. Torto poljubno okrasimo in postrežemo.
Piškotna čokoladna torta

Nasveti:

Torto hranimo v posodi s pokrovom na hladnem do 5 dni.

Poskusi še kavne piškote in lahkotno lešnikovo torto.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi