Sous vide umešana jajca

Sous vide umešana jajca so čudovita nadgradnja klasičnih umešanih jajc. Na ta način dobimo izrazito kremna in sočna umešana jajca, ki se jim je nemogoče upreti.

Sous vide je priljubljena tehnika v kulinariki in večina nas z njo pripravlja meso, saj zagotovi odlične rezultate. Enako velja za umešana jajca, ki so na ta način skuhana popolno. Nobenih skrbi, da bodo suha in preveč zakrknjena. Za dodaten okus poskrbimo z maslom, smetano in svežim petešiljem. Rezultat je božanski zato imejte potrpljenje in si pripravite sous vide umešana jajca:)

Količina: 2 osebi/ Čas priprave: 30 minut/ Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 50 g naribanega sira
  • 50 ml sladke smetane
  • 2 žlici masla
  • 3/4 žličke soli
  • poper
  • svež peteršilj ali drobnjak

Priprava:

  1. V mešalni skledi zmešamo jajca, nato dodamo polovico sira, smetano, sol in poper po okusu. Dobro premešamo.
  2. Vse skupaj prestavimo v plastično vrečko za sous vide ali zip-zag vrečko *. Dodamo še maslo in jo zapremo.
  3. Z napravo za sous-vide posrkamo zrak in stisnemo vrečko.
  4. Vrečko prestavimo v aparat za sous-vide, ki ga segrejemo na 75 °C.
  5. Umešana jajca kuhamo skupaj 30 minut. Vsakih 10 minut vrečko z rokami pregnetemo in nadaljujemo kuhanje. Pri gnetenju uporabimo rokavice za peko ali krpo, saj je vrečka prevroča za gole dlani.
  6. Po 30 minutah vzamemo jajca iz vrečke in jih prestavimo na krožnik.
  7. Pripravljena umešana jajca posujemo z ostankom naribanega sira in sesekljanim svežim peteršiljem ali drobnjakom.

Nasveti:

*Če nimamo naprave za sous vide uporabimo zip-zag vrečko iz katere stisnemo zrak. Vrečko nato prestavimo v večji lonec napolnjen z vodo, ki smo jo segreli na 76°C . Temperaturo vzdržujemo z dolivanjem tople vode ali pa lonec prestavimo na štedilnik in kuhamo na nizkem ognju. Pri tem pazimo na temperaturo, da ne zavremo vode.

Jajca lahko pred kuhanje začinimo z različnimi začimbami, ki bodo jed še obogatila.

Poskusi še karamelizirano korenje v sous vidu in tempura s špraglji.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi