V vsega 15 minutah imaš lahko pred sabo odlično kosilo z azijskim pridihom. Potrebuješ piščančje prsi, moko, jajca, koruzni škrob, malce soli, sojino omako, olje in indijske oreščke.

 

Sestavine za 2 porciji

  • 200 g piščančjih prsi
  • 2 jajci
  • 1 jušna žlica koruznega škroba (Gustin)
  • 2 jušni žlici bele moke
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 1 jušna žlica kokosovega olja
  • sojina omaka
  • sol
  • garam masala

Garam masala Kotanyi

Postopek

  • piščančja prsa nareži na tanke trakove in jih prelij z 0,3 dl sojine omake ter ½ čž soli
  • testo: zmešaj jajci, koruzni škrob, moko, 1 čž soli, pecilni prašek
  • v ponvi zagrej olje do cc 180, 190 stopinj
  • zmešaj piščančje trakce in testo, z vilico previdno prenesi v ponev z oljem
  • praži in vmes 1x obrni, približno 3 minute
  • položi pečeno meso na krožnik s papirnim prtičkom, da popije odvečno olje
  • vmes v drugi ponvi prepraži indijskega oreščke na kokosovem olju, na koncu praženja dodaj še malce sojine omake, premešaj in serviraj kot dodatek pečenemu piščancu
  • začini z garam masalo