Hrustljavi piščančji trakci po azijsko
V vsega 15 minutah imaš lahko pred sabo odlično kosilo z azijskim pridihom. Potrebuješ piščančje prsi, moko, jajca, koruzni škrob, malce soli, sojino omako, olje in indijske oreščke.
Sestavine za 2 porciji
- 200 g piščančjih prsi
- 2 jajci
- 1 jušna žlica koruznega škroba (Gustin)
- 2 jušni žlici bele moke
- ½ vrečke pecilnega praška
- 50 g indijskih oreščkov
- 1 jušna žlica kokosovega olja
- sojina omaka
- sol
- garam masala
Postopek
- piščančja prsa nareži na tanke trakove in jih prelij z 0,3 dl sojine omake ter ½ čž soli
- testo: zmešaj jajci, koruzni škrob, moko, 1 čž soli, pecilni prašek
- v ponvi zagrej olje do cc 180, 190 stopinj
- zmešaj piščančje trakce in testo, z vilico previdno prenesi v ponev z oljem
- praži in vmes 1x obrni, približno 3 minute
- položi pečeno meso na krožnik s papirnim prtičkom, da popije odvečno olje
- vmes v drugi ponvi prepraži indijskega oreščke na kokosovem olju, na koncu praženja dodaj še malce sojine omake, premešaj in serviraj kot dodatek pečenemu piščancu
- začini z garam masalo