Rebrasti venčki s hrenom
Rebrasti venčki s hrenom so izvrstna priloga za na praznično okrašeno velikonočno mizo. Oblika venčka jih poveže s tradicijo, brez…
Rebrasti venčki s hrenom so izvrstna priloga za na praznično okrašeno velikonočno mizo. Oblika venčka jih poveže s tradicijo, brez…
Mehki česnovi vozli bodo navdušili vse ljubitelja domače peke. Prijetno se priležejo k enolončnicam, solatam, v sendvičih ali kar sami…
Bombetke s kremnim sirom in česnom so sočne, mehke, puhaste, polne okusa in s hrustljavo skorjico. Sliši se skoraj preveč…
Sirovi prsti s skuto so bili hit letošnjega dopusta. Skoraj vsako jutro smo se zapeljali do butične istrske pekarne, kjer…
Hačapuri je gruzijska jed iz kvašenega testa, obložena z mešanico mladih sirov. Pogosto ji dodamo tudi rumenjak. Postrežemo ga kot…
Kare pan ali japonski curry kruh je priljubljena poulična hrana na Japonskem. Mehko in puhasto mlečno testo je ovito okoli…
Brioš, brioš, brioš! Kdo se lahko upre mehkemu kruhu, ki v sebi skriva bogato količino masla. Jaz ne, pa mislim,…
Bao štručke so neverjetno puhaste štručke kvašenega testa z dodatkom pecilnega praška, ki jih pripravimo na pari. Pravi užitek je…
Hlebec domačega kruha je nekaj najboljšega, kar lahko zadiši iz kuhinje. Recept za testo vsebuje jogurt, ki poskrbi za prijetno…
Focaccia s sirom in paradižnikom. Popolno udobje bogatega in puhastega testa, obdanega s slano, hrustljavo skorjo, timijanom, rožmarinom in delci…
Pustni krofi. Še kaj drugega bolj pomaga priklicati pomlad kot so maškare in krofi? Debeli, lepo okrancljani in napolnjeni s…
Veganski krofi so tukaj. Te simpatične kroglice kvašenega testa ne vsebujejo mleka ali jajc. Polnjeni s klasično marelično marmelado bojo…