Rebrasti venčki s hrenom

Rebrasti venčki s hrenom

Rebrasti venčki s hrenom so izvrstna priloga za na praznično okrašeno velikonočno mizo. Oblika venčka jih poveže s tradicijo, brez…

Mehki česnovi vozli

Mehki česnovi vozli

Mehki česnovi vozli bodo navdušili vse ljubitelja domače peke. Prijetno se priležejo k enolončnicam, solatam, v sendvičih ali kar sami…

Sirovi prsti s skuto

Sirovi prsti s skuto

Sirovi prsti s skuto so bili hit letošnjega dopusta. Skoraj vsako jutro smo se zapeljali do butične istrske pekarne, kjer…

Hačapuri

Hačapuri

Hačapuri je gruzijska jed iz kvašenega testa, obložena z mešanico mladih sirov. Pogosto ji dodamo tudi rumenjak. Postrežemo ga kot…

Brioš

Brioš

Brioš, brioš, brioš!  Kdo se lahko upre mehkemu kruhu, ki v sebi skriva bogato količino masla. Jaz ne, pa mislim,…

Bao štručke

Bao štručke

Bao štručke so neverjetno puhaste štručke kvašenega testa z dodatkom pecilnega praška, ki jih pripravimo na pari. Pravi užitek je…

Hlebec domačega kruha

Hlebec domačega kruha

Hlebec domačega kruha je nekaj najboljšega, kar lahko zadiši iz kuhinje. Recept za testo vsebuje jogurt, ki poskrbi za prijetno…

Focaccia s sirom in paradižnikom

Focaccia s sirom in paradižnikom

Focaccia s sirom in paradižnikom. Popolno udobje bogatega in puhastega testa, obdanega s slano, hrustljavo skorjo, timijanom, rožmarinom in delci…

Domači pustni krofi z marmelado

Pustni krofi z marmelado

Pustni krofi. Še kaj drugega bolj pomaga priklicati pomlad kot so maškare in krofi? Debeli, lepo okrancljani in napolnjeni s…

Veganski krofi z marmelado

Veganski krofi z marmelado

Veganski krofi so tukaj. Te simpatične kroglice kvašenega testa ne vsebujejo mleka ali jajc. Polnjeni s klasično marelično marmelado bojo…