Datljeva babka
Datljeva babka je sladka, bogata in aromatična pletenica, ki združuje mehko kvašeno testo in maslen nadev iz datljev. Nežna nota…
Datljeva babka je sladka, bogata in aromatična pletenica, ki združuje mehko kvašeno testo in maslen nadev iz datljev. Nežna nota…
Brownie pita je kombinacija dveh odličnih sladic. Hrustljavo krhko testo, ki kot osnova za pito izvrstno dopolni mehko brownie sredico…
Bananin kolač z orehi je hitra rešitev, ko imamo na zalogi nekaj preveč zrelih banan. Kolač je sočen, rahel in…
Čokoladni kruhov narastek z orehi je preprosta sladica, s katero lahko porabimo nekaj dni star kruh in ga spremenimo v…
Hrustljavi bananini muffini so resnično nekaj posebnega. Imajo izjemno sočno sredico, ki se obdrži kar nekaj dni, poleg tega imajo…
Breskvice so čudovito sočno piškotno pecivo, ki nas očara z okusom in videzom. Kot ruske kape so tudi breskvice vedno…
Gibanica, ki sem jo tokrat pripravil je bolj preprosta od občudovane prekmurske gibanice, ki kraljuje med slovenskimi sladicami. Zakaj bolj…
Orehove potičke so kot nova obleka klasične orehove potice. Čudovito zlato-rjavo zapečene, z mehkim testom in bogatim nadevom jih zmažemo…
Baklava je slaščica orientalskega izvora z bogatim in sladkim okusom. Sestavljena je iz večih plasti vlečenega testa, ki skrivajo oreškast…
Bučkin kruh z medom in orehi ima izjemno sočno teksturo in nežno sladek okus. Praženi orehi dodajo hrutljavo teksturo, ki…
Vegi klobase bodo končno odgovorile na večno vprašanje kaj pripraviti za goste, ki ne jedo mesa. Opažam, da je ta…
Veganska pečenka Wellington je svojevrsten izziv. Na izgled naravnost fantastična, tudi okus ne razočara. Osnova za pečenko je aromatična zmes…