Bučna polenta s karamelizirano čebulo in feto
Bučna polenta me navdušuje znova in znova. Iskreno povedano jo vsakič pripravim malo drugače. Je pa ta recept ena izmed…
Bučna polenta me navdušuje znova in znova. Iskreno povedano jo vsakič pripravim malo drugače. Je pa ta recept ena izmed…
Polentina shakshuka z baziliko je odlična jed, ki jo pripravimo v res kratkem času. Kremna polenta je obogatena s parmezanom…
Vegi cezar solata z zeliščnimi krutoni je moja najljubša solata. Prav domači zeliščni krutoni naredijo to solato nekaj posebnega. Uporabite…
Njoki po pariško so francoska verzija njokov, ki so pripravljeni iz paljenega testa. Njihova tekstura je gladka, maslena in rahla….
Jajca v oblaku so res nekaj posebnega. Na prvi pogled prepričajo s svojo fotogeničnostjo, kasneje pa še z okusom. Poskusite…
Polpeti s proseno kašo in sladkim krompirjem so čudovita priloga, ki jo lahko brez problema vključimo v katerikoli obrok v…
Gratinirana cvetača je za prste obliznit. Lahko si jo privoščimo kot glavno jed ali prilogo poleg mesnih in nemesnih jedi….
Pica parmigiana je krasna kombinacija parmigiane in pice. Parmigiana je fantastična zloženka s paniranimi jajčevci, paradižnikom, parmezanom in mozzarelo. V…
Njoki po rimsko so prava domača italijanska specialiteta, ki jo morate poskusiti. Njoki so pripravljeni iz pšeničnega zdroba, ki ga…
Rulada s špinačo in sirom je prava izbira, ko pričakujemo družbo in jo še toplo narežemo ter razdelimo med lačno…
Testenine s tuno, paradižnikom in limono je hitro pripravljena jed, ki kar poka od okusa. Svežino in sladkobo paradižnika prijetno…
Domači bučni njoki so krasna zadeva. Jaz jih vedno pripravim nekaj več in jih zamrznem za kasneje. So fino začinjeni,…