Testenine s karamelizirano čebulo iz enega lonca
Testenine s karamelizirano čebulo iz enega lonca so predelava francoske klasične čebulne juhe. Priprava v enem loncu nam prihrani pri…
Testenine s karamelizirano čebulo iz enega lonca so predelava francoske klasične čebulne juhe. Priprava v enem loncu nam prihrani pri…
Panakota s karameliziranimi koruznimi kosmiči je nastala v času, ko sem preskušal mlečne izdelke brez laktoze, ki sem jih kupil…
Brioš, brioš, brioš! Kdo se lahko upre mehkemu kruhu, ki v sebi skriva bogato količino masla. Jaz ne, pa mislim,…
Brioš pita s sladkimi jagodami nam predstavi pito v novi obleki. Mehko in masleno brioš testo naredi vsak grižljaj božanski….
Njoki po pariško so francoska verzija njokov, ki so pripravljeni iz paljenega testa. Njihova tekstura je gladka, maslena in rahla….
Krofki z marmelado so simpatični mlajši bratje klasičnih krofov. Zmažemo jih lahko v parih grižljajih in prav na vsaki mizi…
Mochi kolač s pasijonko je kolač z zelo zabavno teksturo. Mehko in rahlo žvečljivo sredico obdaja hrustljava skorjica, ki jo…
Japonski mlečni kruh je popolna izbira za sendviče. Mehak, puhast, s sredico, ki se v ustih kar stopi. Uporabljam ga…
Spekkoek torta ali torta tisočih plasti je vredna vsake minute peke. Indonezijska sladica, ki je izjemno priljubljena tudi na Nizozemskem,…
Torta Amore je ljubkovalno ime za to simpatično torto v obliki srca. Saj jih vsi poznamo, te torte v obliki…
Mlečni kruh s poprom se v francoščini imenuje Pain de Mie in je nekaj najboljšega, kar lahko uporabimo za pripravo…
Pannukakku ali finska palačinka je najbolj priljubljena palačinka na Finskem in verjetno še kje drugje. Nemci jo poznajo pod imenom…