Ocvrti sir

Ocvrti sir

Ocvrti sir, ena izmed mojih najljubših razvad. Verjetno mi je tako prirastel k srcu, ker sem ga v času študentskih…

Puhaste japonske palačinke

Puhaste japonske palačinke

Puhaste japonske palačinke so bile prava internetna senzacija, zato sem jih moral poskusiti. Za pripravo potrebujemo manjše obročke za mono…

Šmorn s kašo

Šmorn s kašo

Šmorn s kašo je nekoliko drugačna različica šmorna. Pripravimo ga podobno kot klasiko, le da dodamo sport kašo. Uporabimo lahko…

Bučkini polpeti s sirom

Bučkini polpeti s sirom

Bučkini polpeti s sirom so najboljši način kako porabiti ogromno količino bučk. Dodatek feta sira vpelje svežino v vsak grižljaj….

Pustni krofi z marmelado

Pustni krofi z marmelado

Pustni krofi. Še kaj drugega bolj pomaga priklicati pomlad kot so maškare in krofi? Debeli, lepo okrancljani in napolnjeni s…

Veganski krofi z marmelado

Veganski krofi z marmelado

Veganski krofi so tukaj. Te simpatične kroglice kvašenega testa ne vsebujejo mleka ali jajc. Polnjeni s klasično marelično marmelado bojo…

Domača prežganka

Domača prežganka

Domača prežganka je ena izmed tistih starih, dobrih klasik. Juha, ki pogreje dušo in telo, dodatek kumine pa pocrklja tudi…

Domači beli kruh

Domači beli kruh

Te mika domači beli kruh? Potrebuješ moko, vodo, kvas, sol in šcepec sladkorja. Pa pečico in nekaj časa ter volje….

Nevidna jabolčna torta

Nevidna jabolčna torta

Nevidna jabolčna torta? Preprosto zato, ker jo tako hitro zmanjka. Poskusi to resnično enostavno sladico, ki jo lahko prilagodiš po…

Domači pičiči

Domači pičiči

Pičiči so na Dolenjskem poznani že lep čas. So odličen, pici podoben prigrizek, ki se ga ponavadi postreže z različnimi…