Rosti z bučkami in sladkim krompirjem
Rosti z bučkami in sladkim krompirjem je vsekakor neobičajen rosti saj ni pripravljen samo iz krompirja. Čeprav ni tako hrustljav…
Rosti z bučkami in sladkim krompirjem je vsekakor neobičajen rosti saj ni pripravljen samo iz krompirja. Čeprav ni tako hrustljav…
Panouzzo je križanec med pico in sendvičem, ki ga lahko pogosto zasledimo med ponudbo poulične hrane po Italiji. Testo je…
Baskovski cheesecake ali sirova torta izhaja iz Španije, kjer je izjemno priljubljena. Zanjo je značilna kremna tekstura z nežnim okusom…
Brioš, brioš, brioš! Kdo se lahko upre mehkemu kruhu, ki v sebi skriva bogato količino masla. Jaz ne, pa mislim,…
Njoki po pariško so francoska verzija njokov, ki so pripravljeni iz paljenega testa. Njihova tekstura je gladka, maslena in rahla….
Beljakov čips z mandlji in brusnicami je izjemno hrustljav in nežnega okusa. Koščki sladko kislih brusnic in rezine mandljev odlično…
Spekkoek torta ali torta tisočih plasti je vredna vsake minute peke. Indonezijska sladica, ki je izjemno priljubljena tudi na Nizozemskem,…
Pannukakku ali finska palačinka je najbolj priljubljena palačinka na Finskem in verjetno še kje drugje. Nemci jo poznajo pod imenom…
Kladdkaka – Švedska čokoladna pita je sladica/pecivo, ki jo enostavno morate poskusiti. Zelo priljubljeno pecivo s Švedske je najbolj iskan…
Bao štručke so neverjetno puhaste štručke kvašenega testa z dodatkom pecilnega praška, ki jih pripravimo na pari. Pravi užitek je…
Ajdovi kroketi s kostanjevo omako so božanski. Hrustljavi, lahki in neverjetno rahli ajdovi kroketi so s kremno kostanjevo omako enostavno…
Huzarski krapki z različnimi nadevi so odlični piškotki, ki jih pripravimo in pojemo v trenutku. Z različnimi oreščki in nadevi…