Obrnjena pita z mascarponejem in breskvami
Obrnjena pita z mascarponejem in breskvami je pregrešno dobra sladica, ki ima vse. Prijetno začinjen hrustljav piškotni pokrov in sočna…
Obrnjena pita z mascarponejem in breskvami je pregrešno dobra sladica, ki ima vse. Prijetno začinjen hrustljav piškotni pokrov in sočna…
Planica smuti je poklon vsem dobro poznanemu sladoledu. Sestavljen je iz treh plasti in morda bi ga še bolje opisali…
Pannukakku ali finska palačinka je najbolj priljubljena palačinka na Finskem in verjetno še kje drugje. Nemci jo poznajo pod imenom…
Cheesecake s sladkim krompirjem in misom je torta, ki ima tako unikaten okus, da skoraj noben jedec ne ugane sestavin….
Gratinirane palačinke z jabolki in rikoto so nekoliko bolj bogata različica gratiniranih palačink, ki jih največkrat pripravim kar s skuto….
Antonijine medene rezine so se pekle že leta 1893. Recept je povzet po knjigi Preizkušena medena kuharica, avtorice Antonije Rothschutz….
Sladki polentini trikotniki so priročna izbira za zajtrk ali večerno sladkanje. Polento skuhamo z dodatkom cimeta in pomarančnega soka, sladkamo…
Baklava je slaščica orientalskega izvora z bogatim in sladkim okusom. Sestavljena je iz večih plasti vlečenega testa, ki skrivajo oreškast…
Ruske kape ali šubarice so čudovito pecivo, ki velikokrat krasi mize na vseh večjih slavjih. Njihova priprava ni zahtevna, a…
Bananin šmorn s chia semeni je zabavna različica cesarskega praženca, ki mu dodamo pretlačene zrele banane in chia semena. Pripravljen…
Pohorska omleta v kozarčku je različica klasične sladice, ki jo vsi dobro poznamo. Sestavlja jo nekaj plasti biskvita, narezano sezonsko…
Sladki taquitosi z Linolado so nekaj neverjetnega. Vzamemo tortiljo, najbolje korzuno, jo razrežemo na štiri trikotnike in jih zavijemo. Nato…