Prosene mini pice

Prosene mini pice

Prosene mini pice so prava brezglutenska poslastica. Za pripravo testa potrebujemo le peščico sestavin, ki so skoraj vedno na zalogi…

Cacio e pepe s pisanim poprom

Cacio e pepe s pisanim poprom

Cacio e pepe je ena bolj preprostih različic testenin. V italijanski kuhinji se pogosto znajdejo na meniju, sploh kadar je…

Ocvrte piščančje krače

Ocvrte piščančje krače

Ocvrte piščančje krače so absolutna klasika. Najboljše so sveže ocvrte, ko skorjica še fino hrustlja v ustih. Sočno meso pa…

Sataraš

Sataraš

Sataraš je ena izmed mojih najbolj priljubljenih hitro pripravljenih jedi. Sladek paradižnik, ravno prav sladka paprika, čebula in na koncu…

Vmešan tofu z gobami in papriko

Umešan tofu z gobami in papriko

Umešan tofu z gobami in papriko je veganska različica umešanih jajc. Tofu je potrebno dobro začiniti, da zasije na krožniku….

Bučkini polpeti s sirom

Bučkini polpeti s sirom

Bučkini polpeti s sirom so najboljši način kako porabiti ogromno količino bučk. Dodatek feta sira vpelje svežino v vsak grižljaj….

Ocvrti lignji

Ocvrti lignji

Ocvrti lignji so klasika, ki ne sme manjkati pri nobeni večji pojedini. Ravno prav hrustljavi, postreženi skupaj s pečenim krompirjem….