Panouzzo – dvakrat pečen italijanski pica sendvič
Panouzzo je križanec med pico in sendvičem, ki ga lahko pogosto zasledimo med ponudbo poulične hrane po Italiji. Testo je…
Panouzzo je križanec med pico in sendvičem, ki ga lahko pogosto zasledimo med ponudbo poulične hrane po Italiji. Testo je…
Bučna polenta me navdušuje znova in znova. Iskreno povedano jo vsakič pripravim malo drugače. Je pa ta recept ena izmed…
Kimchi je zadnje čase izredno priljbuljen. Govorimo o korejski fermentirani zelenjavi, ki jo pripravimo s pomočjo mlečno-kislinske fermentacije. Receptov za…
Sirovi prsti s skuto so bili hit letošnjega dopusta. Skoraj vsako jutro smo se zapeljali do butične istrske pekarne, kjer…
Hačapuri je gruzijska jed iz kvašenega testa, obložena z mešanico mladih sirov. Pogosto ji dodamo tudi rumenjak. Postrežemo ga kot…
Ploski kruh s sirom in hrustljavim dnom vas bo očaral s svojo mehko in puhasto teksturo in neverjetno hrustljavo zapečenim…
Štručke s chia semeni so puhasto mehke in zelo prijetnega okusa. Super se obnesejo kot hot dog štručke (preverjeno:), seveda…
Patatas bravas je klasični španski tapas. Na kocke narezan ocvrt ali pečen krompir, postrežen z osvežilno in pikantno salso brava….
Bavarski sirni namaz – Obatzda je tradicionalna sirna specialiteta. Najpogosteje se ga pripravlja z mešanjem mehkega sira Camembert z maslom….
Ocvrta feta z zelišči vas bo navdušila. Nič več umazanih kupa krožnikov zaradi paniranja sira. Feto preprosto posujemo z drobnjakom…
Vegi cezar solata z zeliščnimi krutoni je moja najljubša solata. Prav domači zeliščni krutoni naredijo to solato nekaj posebnega. Uporabite…
Brioš, brioš, brioš! Kdo se lahko upre mehkemu kruhu, ki v sebi skriva bogato količino masla. Jaz ne, pa mislim,…